joi, 9 iulie 2009

Cum sa construiesti in gradina un iaz in miniatura

In primul si in primul rand trebuie sa gasiti ceva din care sa nu curga apa. Puteti folosi o galeata mai mare sau o cada veche pe care nu o mai foloseste nimeni si a abandonat-o in spatele casei.

Pentru a pune in recipient pesti, spalati-l bine inainte pentru a va asigura ca nu vor muri din cauza anumitor substante toxice. Totodata daca gasiti o cada veche pe care vreti sa o intrebuintati pentru a va redecora gradina, asigurati-va ca aceasta nu este din cupru. Pestii mor foarte repede in cazile de baie care sunt fabricate din acest material.

De asemenea acestia nu tolereaza nici recipientele galvanizate din zinc.

Un alt mic detaliu la care trebuie sa va ganditi este adancimea recipientului in care veti depozita pestisorii. Acesta ar trebui sa fie destul de adanc incat apa sa nu se evapore rapid, sa nu se incalzeasca prea tare de la razele soarelui sau sa nu inghete in totalitate in anotimpurile reci.

Cu aceste detalii puse la punct trebuie sa mai cumparati doar pestisorii de la magazin si cateva plante care sa le oxigeneze apa si care totodata sa ofere noului "iaz" un aspect placut pe care toata lumea il va admira.

Pentru a nu schimba apa foarte des ar fi bine sa cautati la magazinul pentru animale si o pompa care se va ocupa de impuritatile din apa si o va pastra intr-o stare optima pentru pestisori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu