joi, 2 iulie 2009

Grădini celebre în toata lumea...Trecute şi prezente.






Grădina de vară din St. Petersburg Grădina de vară din St. Petersburg a fost creată în anul 1704 din ordinul ţarului Petru cel Mare care de altfel s-a implicat personal în planul acesteia.

Grădinile Bahai din Haifa O grădină cu adevărat spectaculoasă ţinând cont de condiţiile climatice oferite de Israel. Frumuseţea, grandoarea şi mai ales designul special inspirat de religie fac din grădina templului Bahai din Haifa una dintre cele mai vizitate grădini din lume.

Grădina Keukenhof din Olanda Cunoscută drept cea mai mare gradină şi cu cea mai impresionantă varietate de lalele, grădina se află în apropiere de Amsterdam, în oraşul Lisse.

Grădinile de la Versailles Când ajungeţi în Paris nu trebuie să rataţi vizitarea uneia dintre cele mai complexe grădini construite vreodată.

Mirabell Gardens. Dacă vizitaţi Salzburg, nu rataţi ocazia sa vă plimbaţi prin Mirabell Gardens, considerată cea mai frumoasă grădină amenajată în stil baroc din Europa.

Grădinile suspendate ale Semiramidei. Cea de-a doua minune a lumii antince avea cu aproape două sute de ani mai puţin decât Piramida lui Keops. Grădinile suspendate ale Semiramidei erau compuse din şapte terase din dale de piatră aşezate precum grinzile.

Grădinile palatului Schoenbrunn...sunt cele mai faimoase grădini din Viena, Austria. Împreună cu grădină, adapost pentru prima grădina zoologică din lume (1792), Schoenbrunn este un complex reprezentativ pentru arhitectura barocă.

Grădina Exbury din Marea Britanie Omul a cărui viziune şi muncă a creat Exbury Gardens a fost Lionel Nathan de Rothschild; el şi-a dedicat timpul şi resursele financiare pentru a crea o grădină care avea să ajungă una din cele mai frumoase zone împădurite din ţară.

Grădinile de pe domeniul Heligan Heligan, casa familiei Tremayne pentru mai mult de 400 de ani, este una din cele mai misterioase proprietăti din Anglia. La sfârşitul secolului al nouăsprezecelea sutele de acri de pământ se aflau la apogeul frumuseţii, dar la numai câţiva ani după, buruienile şi iedera au pus stăpânire pe domeniu, transformând grădina într-o adevarată “frumuseţe adormită”.

Grădinile de la Hampton Court Palace Grădinile regale de la Hampton Court sunt un amestec subtil de influenţe apărute în decurs de 500 de ani în amenajarea grădinilor, deşi, asemenea palatului pe care îl înconjoară, au servit la început numai agriculturii.

Grădinile de la Villandry Castelul Villandry a fost terminat în anul 1536 şi a fost ultimul din cele mai mari castele construite pe malurile fluviului Loire în timpul Renaşterii. Grădinarii din Franţa secolului al XVI-lea combinau stilul francez.

Grădinile de la Castelul de Chenonceau Castelul de Chenonceau, care pare să fi trecut peste secole fără să fi suferit prea mult, rămâne şi astăzi unul din cele mai deosebite exemple de arhitectură renascentistă din Franţa.

Grădina Chinezească din Portland. În urma unei idei răsărite în 1985 a luat fiinţă, în septembrie 2000, Grădina Chinezească din Portland, sau Lan Su Yuan (Gradina Orhideelor Trezite). Gradina este amenajată în stilul dinastiei Ming, cu alei lungi, poduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu